spejder-rejser logo

Ofte stillede spørgsmål


Herunder følger svar på ofte stillede spørgsmål. Har du et spørgsmål, der ikke besvares herunder, i Spejder-Rejsers betingelser eller har du brug for at få noget uddybet, er du velkommen til at kontakte Spejder-Rejser enten via en mail eller opkald til den pågældende turleder eller houensodde@houensodde.dk.

Hvad hvis jeg er for gammel/for ung til at komme med på turen?

Turene har to forskellige målgrupper: 14-20-årige og 18+. Hvis du lige netop er for gammel eller for ung til at deltage er der højst sandsynligt mulighed for at få dispensation, hvis der er ledige pladser på turen. Kontakt turlederen for den pågældende tur for at høre nærmere.

Hvor mange er typisk med på turene?

Deltagerantallet på turene varierer meget. Typisk er deltagerantallet imellem 8 og 15 deltagere.

Kommer vi til at møde lokale spejdere?

Som udgangspunkt vil vi altid gerne mødes med lokale spejdere under turene. Nogle ture lægger dog mere op til et møde med lokale spejdere end andre, og i ferietid kan det være udfordrende at få arrangeret et møde. Der er derfor ingen garanti for at du møder lokale spejdere, men vi tilstræber at inkludere det i programmet. Tag evt. kontakt til turlederen, hvis du er interesseret i at høre mere om en specifik tur.

Er det normalt at tage med på en tur uden at kende nogen på forhånd?

Ja. Der er ofte deltagere, der ikke kender andre deltagere på forhånd. Andre tager af sted med en eller to, de kender. Da næsten alle aktiviteter foregår i fællesskab på turene, lærer man lynhurtigt de andre deltagere at kende, og der bliver knyttet et solidt fællesskab.

Hvad skal jeg have med?

Du vil modtage en pakkeliste fra turstaben, der nøje beskriver, hvad du skal medbringe. Typisk vil pakkelisten inkludere dit almindelige personlige lejrudstyr (sovepose, liggeunderlag, spisegrej osv.) og evt. lommepenge. Naturligvis vil pakkelisten tage hensyn til, hvor turen går hen og hvilke aktiviteter, der er planlagt. Turstaben medbringer alt fællesgrej (telte, trangiasæt, førstehjælpsudstyr osv.), som fordeles i rygsækkene ved turens begyndelse.

Hvor mange lommepenge kommer jeg til at bruge under selve rejsen?

Når du køber en rejse med Spejder-Rejser er alt inkluderet. Det vil sige at alle entréer, aktiviteter, overnatninger, alt transport og alt mad er inkluderet. Det betyder, at du kan tage afsted på rejsen uden en krone i lommen. Mange vælger dog alligevel at tage lidt med, så der kan købes is, souvenirs osv.

Hvornår hører jeg fra jer?

Ved tilmelding til en tur, modtager du en bekræftelse på mail. Umiddelbart efter sidste tilmeldingsfrist modtages første deltagerbrev fra turstaben.

Hvor starter rejsen?

Vores ture starter altid et sted i Danmark. Hvor i Danmark afhænger af, hvor rejsen går hen. Hvis det er med fly vil rejsen typisk starte i Billund eller Kastrup Lufthavn, mens afgang med færge ofte vil starte i Hirtshals. Du betaler selv transporten fra dit hjem til rejsens start i Danmark. Kontakt turlederen for den pågældende tur for information om rejsens startsted.

Jeg er ikke KFUM-Spejder - er Spejder-Rejser også for mig?

Spejder-Rejser er et tilbud til alle spejdere fra danske spejderkorps og danske uniformerede ungdomskorps. Dvs. at Spejder-Rejser er et tilbud til dig, hvis du er spejder i et dansk spejderkorps eller medlem af FDF.

Hvordan fungerer det, hvis jeg vil afmelde mig en tur?

Proceduren og mulighed for refusion af det indbetalte afhænger af, i hvor god tid du er. Læs om afbestilling i vores betingelser.

Jeg har problemer med at tilmelde mig

Hvis der er problemer med tilmeldingen, bedes du kontakte turlederen for den pågældende tur.