spejder-rejser logo

Istanbul og Kappadokien 2015

Basarer og Balloner

 • Vi er alle samlet ved udsigtspunkt i Kappadokien.

 • Sightseeing i Sultanahmet kvarteret i Istanbul.

 • Samlet foran Den Blå Moské.

 • Udsmykningen i Hagia Sophia var fantastisk

 • Uchisar castle kan ses i horisonten.

 • Smukke klippeformationer i Kappadokien.

 • Udsigten fra vores campingplads i Göreme.

 • Vores luftballon fyldes med varm luft tidligt om morgenen.

 • Udsigten fra luftballonen var fænomenal.

 • På vej til Taksim Pladsen i Istanbul.

 • På Taksim Pladsen, hvor vi er ved at købe "wet burgers".

I påskeferien 2015 var vi 16 rovere, som var taget afsted til Tyrkiet for at opleve Istanbuls bugnende markeder og Kappadokiens fascinerende natur. Dette er en tur, jeg sent vil glemme, og den gav mig mod på at rejse endnu mere i fremtiden, både alene og med Spejder-Rejser.

Jeg bestemte mig for at tage med til Tyrkiet, det var en fair pris, og jeg havde hørt mange gode ting både om Istanbul og Kappadokien. Jeg kunne sikkert have gjort det billigere, hvis jeg rejste alene, men samværet med ligesindede, eventyrlystne spejdere som mig selv er noget af det jeg elsker ved at rejse som spejder.

Som sagt var det min første tur med Spejder-Rejser, men det bliver helt klart ikke min sidste. Turen bestod af en god blanding af planlagt program og fri tid, som gjorde, at vi fik set de i Istanbul vigtigste attraktioner, og i Kappadokien de flotteste vandreruter, men også havde tid til at gå på opdagelse i mindre grupper senere.

Dagen efter, vi var kommet til Kappadokien, skulle vi vandre til byen Uchisar, der er kendt for en klippe, der rejser sig i dens midte. For at komme til byen, vandrede vi gennem en dal, der startede bredt, men blev smallere for hver kilometer. Gennem dalen så vi adskillige huler, der var blevet lavet for næsten tusinde år siden.

En af de ting, som gør, at jeg sent vil glemme turen, var vores tur over Kappadokien i luftballon. Oprindeligt var dette ikke en del af programmet, men en morgen i Kappadokien blev vi vækket af noget, der lød som en stor gasbrænder oven over teltet. Jeg krøb søvndrukkent ud af soveposen, ud af teltet, og så en enorm luftballon, der svævede lige så stille hen over campingpladsen, vi boede på. Jeg kiggede ud over klippelandskabet, og så utallige andre balloner. Inden formiddagen var omme var der blevet fundet en god pris på en ballontur næste morgen. Vi blev hentet klokken 5, så vi kunne se solen stå op mens vi fløj. Udsigten var fantastisk. Vi kunne se dalen, vi havde vandret i dagen før, som lignede en lille revne i jorden oppe fra kurven vi stod i.

I dag er jeg utroligt glad for, at jeg meldte mig til turen.

Der går sikkert lang tid, før Spejder-Rejser atter arrangerer en tur til samme destination, men jeg ved, at min næste tur helt sikkert vil blive ligeså god. Ikke kun på grund af stedet, men de fantastiske spejdere, der følger dig på rejsen.

Tekst og billeder af Rasmus Francke Harboe, der var deltager på turen.